Tolstolobik smažený na másle
Během podzimu se objevuje po výlovech na pultech našich obchodů méně známá ryba - tolstolobik. Tato velká, kaprovitá ryba chutná podobně jako kapr ale je trochu masnější. Tolstolobik se na trh dodává většinou porcovaný na poloviční podkovy, tak že s úpravou si nemusíte dělat žádné starosti.
Příprava tolstolobika podle tohoto receptu je velmi jednoduchá
Rybí porce opláchneme vodou a osušíme.
Tolstolobika dobře osolíme (kaprovité ryby snesou více soli) a lehce posypeme směsí koření na bylinkové máslo nebo třeba mým oblíbeným kořením Kotányi grilovaná zelenina. S kořením to není třeba přehánět aby nezanikla původní chuť tolstolobika.
Porce Tolstolobika obalíme v hladké mouce. Ryba obsahuje hodně vody, tak že ji obalíme po chvíli ještě jednou.
Tolstolobika smažíme do zlatova
na pánvi na rozpáleném másle při teplotě cca 160 °C. K máslu můžeme přidat trochu slunečnicového oleje.
Vzhledem k tomu, že porce tolstolobika bývají hodně tlusté, dopečeme rybu ještě na 20 minut v troubě při teplotě 140 °C, nebo na jehlu 85°C.
Smaženého tolstolobika podáváme třeba s vařeným bramborem, hranolkama nebo s pečivem.
Fotky z přípravy tolstolobika
Přidat komentář
Přehled komentářů