OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Kapr v solné krustě

  • papírovým ubrouskem osušíme kapří filetu s kůži - nejlépe z většího kapra
  • stranu bez kůže posolíme méně než obvykle a posypeme čerstvým nebo sušeným rozmarýnem
  • nakrájíme velkou cibuli na kolečka silná cca 2 mm
  • ze tří bílků ušleháme tuhý sníh a následně do něj postupně vmíchat cca 1/2 kg soli tak, aby vznikla kašovitá roztíratelná směs
  • na plech lehce potřený olejem nanesem asi polovinu sněhu se solí a rozprostřeme do velikosti filety
  • na sníh položíme filetu na kterou položíme kolečka cibule a posypeme kořením AromaMIX (nebo oblíbenou směsí typu Vegeta)
  • nahoru naneseme zbytek směsi bílku se solí tak, aby úplně uzavřel filetu (na většího kapra je potřeba sníh z více bílků)
  • pečeme horkým vzduchem 170°C na jehlu zapíchnutou do filety na 85°C
  • po upečení je krusta načervenalá a tvrdá - vrchní část musíme opatrně odstranit
  • kapra servírujeme i s cibulí

Ideální a efektní je péci kapra na takovém plechu, pekáčku či kamenině, kterou můžeme servírovat přímo na stůl. 

Pokud děláme celého kapra, můžeme nechat i se šupinami.

Stejným způsobem můžeme zkusit připravit i jiné druhy ryb.

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.