Ořechovo - ananasový řez
Připravte si:
Hrnek, mísu, mixer, mlýnek na ořechy, nůžky, pečící papír a plech na pečení.
Suroviny potřebné na ananasovo - ořechový řez:
2 vajíčka
1 hrnek moučkového cukru
1 plechovku ananasu
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžičky jedlé sody
1 hrnek mletých vlašských ořechů
Ořechovo ananasový řez
Připravte si než začnete péct:
Suroviny, z kterých budete péct.
Odměřte si požadované množství z přichystaných přísad.
Otevřte si plechovku s ananasem a rozmixujte ananas s trochou šťávy, zbytek použijete později
Na mlýnku umelte na jemno naloupané vlašské ořechy.
Dále si ustřihněte potřebnou velikost pečícího papíru podle rozměru plechu na kterém, budete řez péct.
Postup:
Do mísy rozklepnete 2 celé vejce, přidáte 1 hrnek moučkového cukru a vše šleháte do pěny. K tomu přidáte rozmixovaný ananas i se šťávou z plechovky, 2 kávové lžičky jedlé sody smíchané s 2 hrnky polohrubé mouky. Postupně ke vzniklé hmotě ještě přidáte hrnek mletých vlašských ořechů. Vše důkladně promícháte a nalijete na plech na pečící papír. Po nalití těsta na plech se snažíte těsto nahrnout od středu více k okraji plechu, aby moučník po upečení byl po celé délce stejný. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a následně pečeme při 190°C cca 40 minut. Troubu z počátku neotvírejte. Upečený moučník poznáte nejen podle dozlatova zbarveného povrchu, ale i vpichem špejle doprostřed těsta na plechu. Těsto se na špejli nesmí nalepit. Dobře upečený moučník také odstává od krajů plechu. Po upečení jej vytáhnete z trouby a počkáte až vychladne.
Přísady na vrch ořechovo - ananasového řezu:
1 ½ kelímku pomazánkového másla bez příchuti
1 lžíce vanilkového pudingu
1ks vanilkového cukru
¼ hrnku moučkového cukru
nasekané vlašské ořechy na posypání
čokoláda na vaření
máslo
Postup:
Na vychladlý moučník natřete směs, kterou jste si připravili z 1 ½ pomazánkového másla smíchaného s 1 lžíci vanilkového pudingu, 1 sáčku vanilkového cukru a ¼ hrnku moučkového cukru. Vše důkladně rozmícháte do hladka a nanesete na řez. Na závěr povrch moučníku posypete na hrubo nasekanými ořechy a pocákáte cik cak čokoládou, rozpuštěnou s kouskem másla.
Servírování a uchovávání ananasovo-ořechového řezu
Řez je vhodné podávat vychlazený v chladničce. Dejte si ale pozor, aby nepřejmul pachy od ostatních uskladňovaných potravin.
Pokud víte, že celý řez nezkonzumujete, zchlaďte jej čerstvý v chladničce, nakrejte jej na požadované porce, uložte v jedné vrstvě do vzduchotěsných krabiček a zmrazte. Před použitím pozvolně rozmrazte v chladničce. Pokud spěcháte, můžete použít mikrovlnku na malý výkon.
Přidat komentář
Přehled komentářů
Pečení
6. 5. 2017 10:18:59 | Alena Hladká
Jak dlouho a na kolik stupňů se to má péct?
Odpovědět | Zobrazit odpovědi
Re: Pečení
15. 5. 2017 23:04:25 | Zdeňka
Vložíme do mírně vyhřáté trouby a následně pečeme při 190°C. Upečený moučník poznáte nejen podle dozlatova zbarveného povrchu, ale i vpichem špejle doprostřed těsta na plechu. Těsto se na špejli nesmí nalepit. Dobře upečený moučník také odstává od krajů plechu.
Odpovědět