Kynutí těsta v konvektomatu

Jedním z dalších využití konvektomatu je možnost nastavit stabilní teplotu na kynutí těsta. V kuchyni ne vždy máme dostatečné teplo na kvalitní kynutí. Naše babičky si vypomáhaly přikrytím těsta v míse utěrkou a položením k peci nebo na radiátor. My se k problému můžeme postavit moderněji s použitím konvektomatu.

Nejdříve si připravíme kvásek z potřebného množství droždí, 100 ml teplé vody nebo mléka (dle použitého receptu), lžíce mouky a lžičky moučkového cukru - zamícháme a necháme v konvektomatu vzejít cca 10 minut při stejné teplotě jako na kynutí těsta. Použijeme větší nekovovou nádobku, protože kvásek nabude a mohl by vykypět.

Následně uděláme potřebné těsto...

Těsto důkladně propracujeme, vložíme do dostatečně velké mísy vymaštěné olivovým olejem, aby se nám nelepilo. Mísu nahoře zakryjte potravinářskou fólií a necháme vykynout na dvojnásobek objemu v konvektomatu.

Konvektomat nastavíme:

20 minut na 38°C a 70% vlhkosti

 

Kynutí těsta v konvektomatu

Nebo můžeme nechat těsto kynout na plechu ...

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting