OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Kvašené okurky - kvašáky

Domácí kvašáky - česká klasika konce léta.

Větší čerstvé okurky namočíme očistíme lehce kartáčkem pod tekoucí vodou. Odkrajeme stopky.
Přípravíme si větší sklenici nebo kameninový hrnec, opláchnuté vínové (listy vinné révy) a višňové nebo třešňové listy. Dva stroužky česneku nakrájíme na kolečka.

Recept na kvašákový nálev:

1 l vody
30 g soli

Nálev na kvašáky přivedeme do varu a 3 minuty povaříme.

Nakládání kvašáků:

Na dno nádoby dáme vínové listy a dále skládáme střídavě okurky a listy viné révy a višně. Postupně přidáváme i kolečka česneku. Poslední okurky přikryjeme listy a shora můžeme zatížit něčím sterilním - ve větších nádobách se používalo vyvařené přírodní dřevěné prkénko a kámen.

Takto naložené okurky zalijeme až po vrch vychlazeným nálevem na kvašáky. Nádobu překryjeme plátýnkem a uložíme do chladnější místnosti. Po týdnu můžeme testovat, jak je kvašení daleko. Před jídlem kvašáky opláchneme vodou od bílých kvasinek, která nejsou závadné.

Kvašáky jsou nejlepší k čerstvému chlebu s domácím sádlem.

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.