OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Škvarky - vytopení sádla v konvektomatu

Škvarky, nazývané také Valašské brambůrky jsou pochoutkou třeba k pivu nebo štamprličce ...

Škvarky

 
Sádlo nakrajeme na kostky cca 2x2 cm, podle toho jak velké chceme mít škvarky. Pokud nám jde jen o vytopení sádla, nakrajeme na menší. Nakrájené sádlo dáme do hluboké nádoby a vložíme do konvektomatu.
 

Sádlo připravené k vytopení

 
Konvektomat nastavíme:

1. krok - 1 hod. 45 minut na 140°C a 30% vlhkosti
2. krok - 180°C bez vlhkosti na osmahnutí pro ty, kdo mají rádi křupavé škvarky - je třeba hlídat, rychle se připalují

Během vyškvařování sléváme vytopené sádlo a při tom škvarky promícháme. Po posledním slévání můžete škvarky trochu posolit a promíchat, pokud je budete konzumovat surové.
 

Škvarky připravené v konvektomatu

 
Pokud máte škvarků více a už jste se jich přejedli, můžete si z nich udělat třeba škvarkovou pomazánku.
 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.