Škvarky, nazývané také Valašské brambůrky jsou pochoutkou třeba k pivu nebo štamprličce ...
Sádlo nakrajeme na kostky cca 2x2 cm, podle toho jak velké chceme mít škvarky. Pokud nám jde jen o vytopení sádla, nakrajeme na menší. Nakrájené sádlo dáme do hluboké nádoby a vložíme do konvektomatu.
Konvektomat nastavíme:
1. krok - 1 hod. 45 minut na 140°C a 30% vlhkosti 2. krok - 180°C bez vlhkosti na osmahnutí pro ty, kdo mají rádi křupavé škvarky - je třeba hlídat, rychle se připalují
Během vyškvařování sléváme vytopené sádlo a při tom škvarky promícháme. Po posledním slévání můžete škvarky trochu posolit a promíchat, pokud je budete konzumovat surové.
Pokud máte škvarků více a už jste se jich přejedli, můžete si z nich udělat třeba škvarkovou pomazánku.
Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies mají za cíl zlepšit fungování našeho webu, měřit jeho výkonnost a využívat naši reklamu cíleně. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení. Prohlášení o cookies.
Využíváme soubory cookies a další technologie pro lepší uživatelský zážitek na webu. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.
Tyto cookies jsou nezbytné pro zajištění základní funkčnosti webových stránek.
Preferenční cookies slouží pro zapamatování nastavení vašich preferencí pro příští návštěvu.
Výkonnostní cookies monitorují výkon celého webu.
Marketingové a reklamní cookies se využívají k měření a analýze webu.