Kachní stehna sous vide - konfitovaná

- kachní stehna dobře osušíme
- osolíme, trochu opepříme, okmínujeme, posypeme lehce česnekovým práškem (nepoužívejte čerstvý, při vaření sous vide nechutná dobře)
- do sáčku přidáme lžičku práškového kuřecího vývaru a kousek sádla (nejlépe kachního), případně másla a malou snítku rozmarýnu nebo tymiánu
- kachní stehna zavakuujeme pomocí vakuovačky (osvědčila se třeba Maxxo VM Profi) a necháme 2 hod. odležet v chladničce
 
Příprava kachních stehen sous vide
 
Vakuovaná kachní stehna vaříme ve vodní lázni nebo v konvektomatu na 72°C a 50 % vlhkosti 10 hod.
Po uvaření sáčky s kachními stehny prudce zchladíme ve vodní lázni s ledem a následně můžeme v chladničce s teplotou do 1°C skladovat do 14 dnů

Kachní stehna sous vide

Kachní stehna sous vide před podáváním vyjmeme ze sáčků, osušíme a krátce opečeme na 220°C na jehlu na 80°C.

Fotky z přípravy kachních stehen sous vide

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting