Vakuovačka - Svářečka fólií
Vakuovačka potravin je významným pomocníkem v kuchyni, sloužícím k prodloužení uchování potravin. Vakuovačka umožňuje vysátí vzduchu z vakuovacího sáčku s potravinou a následné zatavení - uzavření vakuovacího sáčku. Vyčerpáním vzduchu vydrží potraviny déle čerstvé. K vakuování potravin se používají speciální vakuovací sáčky, fólie nebo vakuovací nádoby.
Vakuovačky se také používají k zavakuování potravin při vaření metodou Sous Vide, nebo při marinování masa před grilováním.
Při domácím uzení spousta drobných uzenářů používá vakuovačku k nakládání masa před uzením. Prosolení masa před uzením se vakuováním zkrátí na 10 - 14 dnů.
Mezi kvalitní vakuovačky patří vakuovačka Maxxo VM Profi. Mezi hlavní přednosti této vakuovačky patří:
- možnost vakuování vlhkých potravin, což je velká výhoda proti jiným modelům u kterých nasátí i malého množství tekutiny z potravin zamezí zatavení sáčku
- automatický, pevný dvojitý svár - to je jistota
- řezačka vakuovací fólie - vytvoříte si vlastní velikost vakuovacího sáčku
- ruční nastavení vyčerpání vzduchu - můžete vakuovat i křehké potraviny
- automatický proces vakuování - displej odpočítává čas do ukončení procesu
Osvědčená vakuovačka a svářečka fólií pro každodenní použití a vaření metodou Sous Vide
Stejně skončíte u Maxxo VM Profi, tak jako já. |