OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Kachna, kačena pečená přes noc

Když drůbež, tak si dám raději kachnu než kuře. Kuřat jsme se najedli už dost. Pomalu pečená, nevysušená kachna má skvělou chuť v kombinaci s červeným zelím a knedlíkem. 
 

Pečená kachna se zelím a knedlíkem

Kachna se zelím a knedlíkem

Kachnu očistíme od zbytků peří, omyjeme a osušíme. Konečky kachních křídel (chudší celá) odstraníme, protože na nich stejně není žádné maso a jen by se zbytečně na závěr připalovaly. Rovněž odřežeme volné kůže, které použijeme do kachní polévky.

 
Příprava kachny na pečení

Kachna připravená k pečení 

Kachnu napícháme injekční stříkačkou slanou vodou (1 dcl vody+ 2 lžičky soli), posypeme ji vevnitř i na povrchu kmínem, solí a majoránkou, velmi lehce opepříme. Dovnitř kachny vložíme zelenou listovou petržel a na čtvrtky rozkrojené jablko, nejlépe kyselší.

Kachnu položíme na hlubší plech na záda a vložíme do konvektomatu. Kachnu v prvním kroku nepodléváme.

Pokud koupíte kachnu i s vnitřnostmi (kachní játra, srdce, žaludek, krk), použijeme je na přípravu kachní polévky spolu s kachními křídly a odřezky kůží. Vše vložíme do menšího hrnce, přidáme lžičku soli, bobkový list, tři kuličky nového koření a pár kuliček pepře. Hrnec vložíme do konvektomatu spolu s kachnou a vaříme společně po dobu 1. kroku na 72°C, následně přidáme kořenovou a naťovou zeleninu a klasicky dovaříme a dochutíme.

Konvektomat na pomalé pečení kachny nastavíme následovně:

1. krok - 10 hod. na 72°C a 35% vlhkosti
2. krok - dopečeme na 180°C, bez vlhkosti + ventilátor na odvětrávání přebytečné páry

Během grilování v posledním kroku je dobré kachnu občas potřít výpekem a směsí vody s medem v poměru 1:1, případně dolít na plech trochu vody, pokud by se výpek připaloval.

Tímto postupem se kachna a v prvním kroku v konvektomatu, třeba přes noc, předvaří a nasledně dopeče, tak že není v konečném výsledku vysušená.

Do zlatova upečená kachna

Pečenou kachnu podáváme třeba s houskovým knedlíkem a zadělávaným nebo pepřeným zelím.

 

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.