OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Flank steak

Pokud máte strach udělat hovězí na grilu, tak začněte Flank steakem, který se vám určitě povede.

Flank steak je nízký hovězí steak, který se připravuje v kuse a následně se hotový krájí na tenké plátky.

Flank steak

Příprava Flank steaku

  • Flank steak rozdělíme podle velikosti na cca 1/2 kg kusy a případně dočistíme
  • maso vytáhneme půl hodiny před přípravou aby nebylo příliš studené
  • Flank steak osolíme, opepříme, posypeme čerstvým rozmarýnem, potřeme olivovým olejem a necháme ještě pár minut uležet

Grilování Flank steaku

  • Flank steak na grilovacím kameni zprudka opečeme na sádle z obou stran aby se zatáhl
  • následně steak stáhneme z přímého ohně  a necháme ještě chvíli dopéct
  • Flank steak grilujeme podle tloušťky a teploty cca 4 minuty z každé strany
  • ideálně připravený Flank steak je medium rare - vnitřní teplota cca 57 - 60°C - lehce krvavý
  • po dokončení grilování necháme pár minut flank steak trochu vychladnout a následně krájíme na tenké plátky

Flank steak skvěle chutná s dresingem od pana Štěpničky.

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.