Flank steak

Pokud máte strach udělat hovězí na grilu, tak začněte Flank steakem, který se vám určitě povede.

Flank steak je nízký hovězí steak, který se připravuje v kuse a následně se hotový krájí na tenké plátky.

Flank steak

Příprava Flank steaku

  • Flank steak rozdělíme podle velikosti na cca 1/2 kg kusy a případně dočistíme
  • maso vytáhneme půl hodiny před přípravou aby nebylo příliš studené
  • Flank steak osolíme, opepříme, posypeme čerstvým rozmarýnem, potřeme olivovým olejem a necháme ještě pár minut uležet

Grilování Flank steaku

  • Flank steak na grilovacím kameni zprudka opečeme na sádle z obou stran aby se zatáhl
  • následně steak stáhneme z přímého ohně  a necháme ještě chvíli dopéct
  • Flank steak grilujeme podle tloušťky a teploty cca 4 minuty z každé strany
  • ideálně připravený Flank steak je medium rare - vnitřní teplota cca 57 - 60°C - lehce krvavý
  • po dokončení grilování necháme pár minut flank steak trochu vychladnout a následně krájíme na tenké plátky

Flank steak skvěle chutná s dresingem od pana Štěpničky.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting