Žloutkový krém

Žloutkový krém je použitelný do věnečků, malých trubiček a lineckých košíčků.

Na žloutkový krém budeme potřebovat:

  • 125 g másla pokojové teploty
  • 2 cl rumu - malá štamprle
  • 220 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru

Vše rozšleháme ručním šlehačem nebo v robotu. Pro ruční šlehač volíme větší nádobu protože do této směsi budeme zašlehávat puding.

  • 2 žloutky
  • 250 ml mléka

Žloutky rozšleháme tyčákem v mléku a odložíme.

  • 2,5 ks vanilkový puding
  • 300 ml mléka

Do kastrolu s hrubším dnem nalijeme mléko a přisypeme postupně puding - dobře rozmícháme. Vařič nastavíme na nejnižší stupeň a za stálého míchání plochou vařechou po dně zahříváme. Jak se z pudingu začíná lehce kouřit přilijeme do pudingu rozšlehané žloutky v mléku a dále zahříváme k bodu varu. Puding stále mícháme, ať se nám nepřichytí ke dnu.

Jak se začnou tvořit první žmolky pudingu, sundáme kastrol z vařiče a intenzivněji mícháme. Není třeba panikařit a stále míchat do hladka. Střídavě kastrol zahříváme a odstavujeme až do vytvoření hladké hmoty. Následně puding vaříme asi 1 minutu. Pak ho odstavíme z pece a mícháme ho tak dlouho, jak budeme potřebovat, ať se nám nevytvoří škraloup. Kastrol můžeme chladit ve vodní lázni.

Jak puding vychladne na teplotu těla, zašleháme jej do hladka do másla s cukrem. Hotový vanilkový krém dáme do cukrářského pytlíku a plníme s ním věnečky, trubičky nebo košíčky. A máme hotovo...

Výsledkem je cca 1 100 g krému, který vystačí třeba na naplnění 50 malých věnečků.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.