OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Zelí kysané  - nakládání

Hrnec 40l - slovenský se širokým hrdlem !
 
30 kg    krouhaného zelí - vykrát hluby (tuhé středy)
75 g    kmínu
66 g    soli
1 500 g    cibule nakrájené na drobné kostičky (dobré, se suchýma slupkama - na uskladnění)

Nakrouhané zelí vysypat do vany, posolit a promíchat - nechat 0,5 hod uležet.
Přidat kmín a cibuli, promíchat a po 0,5 hod nakládat a šlapat. nakonec překrýt víkem.
Zatížit pet láhvemi naplněnými vodou. Nad zelím musí být voda, zbytky zelí posbírat.
Hrnec zavřít a žlábek zalít vodou. Průběžně kontrolovat vodu ve žlábku a nad zelím.
Přebytek vody ze zelí uskladnit v ledničce na případné dolití.

Nechat v teple cca při 20-ti stupních kvasit 21 dnů a pak dát do chladu.

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.