OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Vepřový bůček sous vide

Vepřový bůček připravovaný metodou sous vide je výborný domácí polotovar na grilování, po studenu nebo ohřátý jako hlavní chod s houskovým knedlíkem a zelím. Na přípravu používám většinou masitější bůček i s kůží.

  • vepřový bůček očistíme od zbytku chrupavek a dobře osušíme
  • posypeme solí, pepřem nebo jiným oblíbeným kořením, skvělý je třeba paprikovaný
  • tenký bůček můžeme nakořenit a svázat do ruličky potravinářským provázkem
  • nepoužíváme rozetřený česnek, který by dlouhým vařením mohl získat pachuť
  • do sáčku s bůčkem přidáme lžičku moučkového cukru list petržele a libečku, případně snítku rozmarýnu
  • zavakuujeme a necháme 2 hod. odležet v chladničce
  • bůček vaříme v konvektomatu na 70°C a 50% vlhkosti cca 24 hod., tenčí bůček kratší dobu
  • po uvaření sáčky s bůčkem prudce zchladíme ve vodě s ledem a můžeme v chladničce s teplotou do 1°C skladovat do 14 dnů

 

Vepřový bůček připravený metodou sous vide

 

Vepřový bůček připravený metodou sous vide chutná skvěle a je měkký včetně kůže. Výhodou je, že se může připravit předem a následně jen krátce ohřát nebo jednoduše grilovat.

Před grilováním je potřeba vytáhnout bůček z lednice předem, aby získal okolní teplotu, protože jinak by vnitřní prohřátí při grilování vcelku trvalo zbytečně dlouho a došlo by ke ztrátě šťavnatosti bůčku na povrchu.

 

Vepřový bůček na grilu

 

Tlusté bůčky a rolky můžete před grilováním předehřát přímo v sáčku na jehlu na 40°C při 80°C a 50% vlhkosti.

Takto připravený vepřový bůček nezklame na žádné akci - výsledek je jistý.

 

Fotogalerie - vepřový bůček

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.