Vepřová pečeně sous vide

Vepřová pečeně připravovaná metodou sous vide je výborný domácí polotovar po studenu na obložený talíř. Na přípravu používám vykoštěnou pečeni. Pokud pečeně obsahuje nějaký tuk, je lepší jej neodstraňovat, vepřová pečeně bude šťavnatější. Tuk na pečeni je nositelem chuti.

    • vepřovou pečeni dobře osušíme
    • posypeme solí, pepřem nebo jiným oblíbeným kořením
    • nepoužíváme rozetřený česnek, který by dlouhým vařením mohl získat kovovou pachuť
    • do sáčku přidáme list petržele a libečku, snítku rozmarýnu
    • zavakuujeme a necháme 2 hod. odležet v chladničce

  • vaříme v konvektomatu na 70°C a 50% vlhkosti 8 hod. nebo ve vodní lázni
  • po uvaření sáčky s vepřovou pečení prudce zchladíme ve vodě s ledem a můžeme v chladničce s teplotou do 1°C skladovat do 14 dnů

 

Vepřová pečeně připravená metodou sous vide

Vepřový pečeně připravená metodou sous vide chutná skvěle a je měkká s přirozenou strukurou masa. Je využitelná po studenu, teplá s bramborem nebo se dá lehce ohřát i na grilu.

V případě, že chcete využít připravenou vepřovou pečeni na grilování, je potřeba vytáhnout maso z lednice předem, aby získalo okolní teplotu, protože jinak by vnitřní prohřátí při grilování vcelku trvalo zbytečně dlouho a došlo by ke ztrátě šťavnatosti pečeně na povrchu.

Větší kousky vepřové pečeně připravené metodou sous vide můžete před grilováním předehřát přímo v sáčku na jehlu na 40°C při 80°C a 50% vlhkosti.

Domácí vepřová pečeně.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.