OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Vepřová pečeně sous vide

Vepřová pečeně připravovaná metodou sous vide je výborný domácí polotovar po studenu na obložený talíř. Na přípravu používám vykoštěnou pečeni. Pokud pečeně obsahuje nějaký tuk, je lepší jej neodstraňovat, vepřová pečeně bude šťavnatější. Tuk na pečeni je nositelem chuti.

  • vepřovou pečeni dobře osušíme
  • posypeme solí, pepřem nebo jiným oblíbeným kořením
  • nepoužíváme rozetřený česnek, který by dlouhým vařením mohl získat kovovou pachuť
  • do sáčku přidáme list petržele a libečku, snítku rozmarýnu
  • zavakuujeme a necháme 2 hod. odležet v chladničce
  • vaříme v konvektomatu na 70°C a 50% vlhkosti 8 hod.
  • po uvaření sáčky s vepřovou pečení prudce zchladíme ve vodě s ledem a můžeme v chladničce s teplotou do 1°C skladovat do 14 dnů

 

Vepřová pečeně připravená metodou sous vide

Vepřový pečeně připravená metodou sous vide chutná skvěle a je měkká s přirozenou strukurou masa.

Před grilováním je potřeba vytáhnout bůček z lednice předem, aby získal okolní teplotu, protože jinak by vnitřní prohřátí při grilování vcelku trvalo zbytečně dlouho a došlo by ke ztrátě šťavnatosti bůčku na povrchu.

Tlusté bůčky a rolky můžete před grilováním předehřát přímo v sáčku na jehlu na 40°C při 80°C a 50% vlhkosti.

Domácí vepřová pečeně.

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.