Vepřová líčka na kořenové zelenině
Vepřová líčka na kořenové zelenině rychle a jednoduše uvaříte z běžných surovin podle tohoto receptu. Pokrmy z vepřových líček jsou velice chutné, protože vepřová líčka reprezentují jemné, čisté, křehké maso, vhodné pro úpravu na několik způsobů.
Vepřová líčka jsou u nás méně známým druhem masa, které si většinou musíte objednat předem u svého řezníka. V poslední době se vepřová líčka objevují i v Makru.
Recept na 4 poce vepřových líček na kořenové zelenině:
|
|
Kořenovou zeleninu nastrouháme na jemno na malých slzách.
Vepřová líčka opláchneme, osušíme, velké kusy můžeme překrát na půl. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce a prudce, krátce opečeme na sádle aby se zatáhly a dáme bokem.
Do výpeku přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce posmažíme.
Vepřová líčka i osmaženou zeleninu dáme do tlakového hrnce, přidáme, rajčatový protlek, tymián a rozmarýn. Vše zalijeme přiměřeným množstvím vývaru, promícháme a necháme dusit 25 minut na mírném ohni - indukční vařič nastavte na 140°C.
Místo dušení v tlakovém hrnci můžete použít troubu, remosku a podobnně, ale bude to trvat podstatně déle a je třeba si dát pozor, aby se směs nepřipálila!
Jakmile jsou vepřová líčka měkká a vláčná, dáme je bokem a šťávu vydusíme do potřebné hustoty, nebo můžeme přidat trochu smetany, nebo zadělat moukou nebo solamylem na maso rozkvedlaným v troše vody. Dochutíme a můžeme podávat.
Přidat komentář
Přehled komentářů