Rýže vařená v konvektomatu
Uvařte si je jednoduše rýži v konvektomatu.
Poměr rýže a vody
- 2 hrnky rýže
- 2 hrnky teplé vody
- 1 lžička soli
Tento poměr rýže a vody platí pouze pro vaření rýže v konvektomatu, protože rýže je vařena v páře!
Postup vaření rýže:
Rýži nejprve přebereme od nečistot a vadných rýžových zrnek.
Rýži nasypeme na hlubší plech a proplachujeme opatrně vodou až do doby, kdy je voda odtékající z rýže čistá. Následně rýži necháme namočenou cca 30 minut ve vodě.
Po uplynutí této doby vodu z rýže slijeme a ještě ji znovu propláchneme a vodu slijeme.
Podle toho, kolik rýže vaříme, doplníme potřebné množství vody dle výše uvedeného poměru rýže a vody. Přidáme sůl, promícháme a vaříme.
Konvektomat pro vaření rýže nastavíme:
25 - 40 minut - 99°C a 100% vlhkosti - čas volíme podle druhu rýže a požadované tvrdosti uvařených rýžových zrnek
Ke konci vaření rýži raději zkusíme.