Vanilkové rohlíčky

Další klasickéké vánoční cukroví... ručně válené vanilkové rohlíčky.

Vanilkové rohlíčkyVanilkové rohlíčky

Suroviny potřebné na vanilkové rohlíčky :

  • 150 g hladké mouky
  • 50 g cukru moučka
  • 100 g másla
  • 50 g mandlí nebo vlašských oříšků
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkového cukru

Postup přípravy vanilkových rohlíčků:

Mandle nebo vlašské ořechy si nejdříve umeleme, ať je máme připravené, až s nimi budeme pracovat. Do proseté mouky, moučkového cukru a k pomletým oříškům přidáme změklé máslo, nakrájené na malé kousky a žloutek. Vše spojíme na válu v hladké těsto. Pracujeme rychle, aby máslo v těstě příliš nezměklo, neboť by se rohlíčky špatně dělaly. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout.

Z ledničky, odebereme jen určité množství těsta, s kterým budeme pracovat. Z těsta si připravíme váleček, nakrájíme na stejně velké kousky a dlaněmi je vyválíme dotenka, děláme z nich malé rohlíčky. Předěláme je na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do mírně vyhřáté trouby. Pečeme při 150 °C. Dokud nezačnou lehce zlátnout - cca 15 minut..

Upečené rohlíčky ihned po upečení ještě horké obalíme v moučkovém a vanilkovém cukru. Jsou křehké, musíme s nimi pracovat opatrně, lámou se.

Moučkový cukr a vanilkový cukr na obalování:
Moučkový cukr prosejeme do mísy. K tomu přidáme vanilkový cukr. Dobře promícháme. Ještě teplé upečené vanilkové rohlíčky bereme po jednom kuse do ruky a obalíme je v této směsi.

 

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.