Recept na vaječný koňak - likér, vaječňák, ajrkoňak, eggnog
Udělejte si podle tohoto receptu na vaječný koňak tradiční vánoční nebo velikonoční pochoutku. Recept na vaječný likér bez vaření je rychlý a zabere minimum času. Při pečení cukroví většinou zbudou nějaké žloutky, tak proč je nevyužít.
Suroviny potřebné na vaječný koňak
6 vaječných žloutků
0,25 l tmavého rumu, nejlépe Božkov tradiční, skvělý je i Tuzemák Objevitel
1 ks kondenzované slazené mléko - Salko
1 ks vanilkový cukr na vylepšení chuti
Suroviny na dvě dávky vaječného koňaku
Příprava vaječného likéru
Do mixéru dáme vaječné žloutky, zbavené uzdiček k bílkům a rozšleháme je. Přidáme zbývající suroviny a dobře prošleháme. Hotový vaječný koňak scedíme přes jemné sítko do sklenic. Vaječný likér uchováváme pro jistotu v lednici, protože neobsahuje moc alkoholu. Většinou tam stejně dlouho nevydrží, ve svátečním čase je značně návykový...
Vaječný likér podáváme ve vyším kónickém skle, aby vynikla lákavá žlutá barva likéru.
Při servírování vaječného koňaku do širších plýtkých sklenic, ve kterých můžeme na vaječný likér přidat nahoru trochu šlehačky.
Hotový vaječný likér
Fotky z přípravy vaječného koňaku
Přidat komentář
Přehled komentářů