OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Utopenci

750 g čerstvého točeného nebo kvalitních špekáčků, hlavně s co největším obsahem masa
pokud je to možné, oloupeme kůži

250 g cibule 

Nálev na utopence

400 ml vody
200 ml octu
3 bobkové listy
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
2 kuličky jalovce - rozříznout
1 rovná lžíce soli
1 rovná lžíce cukru

Vše přivedeme do varu a necháme zchladnout, může být vlažné

Směs do utopenců

1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky chili
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička maďarské Pišty nebo mletých feferonek, nebo nahradíme chili

Směs promícháme, nařízneme podélně kousky uzeniny, do nakrojení vetřeme trochu směsi na utopence, vložíme kolečko cibule a spíchneme dohromady párátkem.

Utopence vkládáme střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka do sklenice nebo do vakuovací nádoby. Ve vakuovací nádobě uzrají rychleji.
Nádobu uzavřeme a necháme utopence odležet  alespoň 5 dnů v lednici... pokud tam před zvědavci vydrží.

Utopenci

Utopenci

Utopence podáváme s chlebem a hořčicí, samozřejmě nesmí chybět dobré pivečko ...

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.