Tlakový hrnec - tlakáč - papiňák
Tlakový hrnec je skvělým pomocníkem v kuchyni, protože vaří potraviny rychleji, než běžný hrnec. Tlakový hrnec využívá principu zvýšeného tlaku uvnitř hrnce a zároveň šetří spotřebovanou energii tím, že po vypnutí vařiče vaření pokračuje, protože potravina uvnitř tlakáče zůstává ještě několik minut ve varu.
V uzavřeném papiňáku po ukončení vaření zůstává potravina také dlouho teplá. V tlakovém hrnci si mužeme jídlo předvařit a pokud tlakáč po ukončení neotevřeme, zůstane uvařená potravina zavařená jako v konzervě a nemusíme ji do druhého dne dávat do lednice, kde třeba nemáme zrovna místo.
Současné tlakáče - papiňáky, jsou bezpečné, vybavené dokonalešími bezpečnostní prvky. V každém případě je potřebné před prvním vařením v tlakovém hrnc důkladně prostudovat návod k použití.
Podívejte se na naše recepty na vaření v tlakovém hrnci.
Na co myslet při koupi tlakového hrnce
- kupte si papiňák vhodný pro váš vařič
- skvělá kombinace je malý a velký tlakový hrnec se společnou poklicí
- tlakový hrnec by měl být nerezový
- při výběru velikosti tlakového hrnce mějte na mysli, že tlakáč je možné naplnit maximálně do dvou třetin objemu
- vybírejte modely tlakových hrnců s tlustým kovovým dnem, které udržuje v hrnci akumulované teplo, čímž se vaření v tlakáči stává velmi úsporným
Mezi skvělé značky tlakových hrnců u nás patří tlakové hrnce Tescoma a Tefal. Koukněte na ceny tlakových hrnců, porovnejte si je na Heurece. Tlakový hrnec je skvělým dárkem do života mladé rodiny.