Tlakový hrnec - tlakáč - papiňák

Tlakový hrnec je skvělým pomocníkem v kuchyni, protože vaří potraviny rychleji, než běžný hrnec. Tlakový hrnec využívá principu zvýšeného tlaku uvnitř hrnce a zároveň šetří spotřebovanou energii tím, že po vypnutí vařiče vaření pokračuje, protože potravina uvnitř tlakáče zůstává ještě několik minut ve varu.

V uzavřeném papiňáku po ukončení vaření zůstává potravina také dlouho teplá. V tlakovém hrnci si mužeme jídlo předvařit a pokud tlakáč po ukončení neotevřeme, zůstane uvařená potravina zavařená jako v konzervě a nemusíme ji do druhého dne dávat do lednice, kde třeba nemáme zrovna místo.

Současné tlakáče - papiňáky, jsou bezpečné, vybavené dokonalešími bezpečnostní prvky. V každém případě je potřebné před prvním vařením v tlakovém hrnc důkladně prostudovat návod k použití.

Podívejte se na naše recepty na vaření v tlakovém hrnci.

Na co myslet při koupi tlakového hrnce

  • kupte si papiňák vhodný pro váš vařič
  • skvělá kombinace je malý a velký tlakový hrnec se společnou poklicí
  • tlakový hrnec by měl být nerezový
  • při výběru velikosti tlakového hrnce mějte na mysli, že tlakáč je možné naplnit maximálně do dvou třetin objemu
  • vybírejte modely tlakových hrnců s tlustým kovovým dnem, které udržuje v hrnci akumulované teplo, čímž se vaření v tlakáči stává velmi úsporným

Mezi skvělé značky tlakových hrnců u nás patří tlakové hrnce Tescoma a Tefal. Koukněte na ceny tlakových hrnců, porovnejte si je na Heurece. Tlakový hrnec je skvělým dárkem do života mladé rodiny.

Heureka - srovnávač cen tlakových hrnců

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.