Sýrová roláda

patří mezi naše oblíbené studené pohoštění. Podává se samostatně nebo na kolečkách bagety.
 

Sýrová roláda

Na základ sýrové rolády budete potřebovat:

500 g tvrdého sýra eidamu nebo goudy

Postup při výrobě základu sýrové rolády:

Na struhadle si nastrouháme na malých slzách tvrdý sýr eidam. Rozložíme ho na plech a vložíme na pár minut do trouby. V troubě sýr necháme roztéct. Zahřejeme troubu maximálně do 100°C a hlídáme si, ať se sýr nepřipálí. Přiměřenou teplotou v troubě se nastrouhaný sýr pěkně spojí a rozteče po celém plechu. Samozřejmě můžeme použít i plátkový sýr, který na plech pouze vedle sebe naskládáme trošku přes sebe a necháme roztéct. Někdy je roztečený sýr hodně mastný, tak se ho snažíme opatrně z plechu oddělat a spodní stranu lehce utřeme do kuchyňské papírové utěrky. Vše děláme na plechu až do té doby, než roládu zabalíme do alobalu.

Na náplň do sýrové rolády budete potřebovat:

1/2 neochuceného pomazánkového másla
1 trojúhelníček měkkého taveného sýra
100 g nadrobno nakrájené šunky
1 nakrájená menší cibule
1 lžíce obyčejné hořčice
1 lžíce tatarky
4 vejce uvařená natvrdo
pažitku nakrájenou na malé kousky
sůl
pepř

Postup při přípravě náplně do sýrové rolády:

Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo, ať se pak nezdržujeme. Smícháme dohromady neochucené pomazánkové máslo s měkkým sýrem. Přidáme najemno nakrájenou šunku, cibuli a pažitku. Oloupeme si uvařená vajíčka, rozkrojíme je na plátky a pak protlačíme přes kráječ kolečko vajíčka na malé kostičky do již připravené směsi. Na zlepšení chuti ještě přidáme hořčici, tatarku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. Náplní potom potíráme roztečený a vychladlý sýr na plechu. Sýrovou roládu s náplní srolujeme, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky ztuhnout, ať se sýrová roláda dobře krájí.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.