Sušení bylin a koření v konvektomatu

Dalším z možných využití konvektomatu je sušení bylin a koření suchým teplem s přesně nastavitelnou teplotou a dobou sušení.

Většina bylinkářů suší byliny přirozeným způsobem venku na chráněném místě na čerstvém vzduchu nebo zavěšené někde na půdě. Toto sušení je sice fajn, ale když trefí vlhké počasí a není moc teplo, může být se sušením bylinek a koření problém.

Pak přichází na řadu sušení bylin a koření umělým teplem v různých sušičkách a troubách. Pokud máte k dispozici konvektomat, máte vystaráno.

Na konvektomatu stačí rozložit byliny do tenkých vrstev na síta, nastavit potřebnou teplotu podle druhu bylin a koření (když dáte 45°C pravděpodobně nic nezkazíte), 0% vlhkost a otevřít odvětrávací klapku a můžete sušit.
 

Sušení bylin v konvektomatu

Byliny jsou dostatečně prosušené když šustí mezi prsty a lámou se. Vždy je třeba zkontrolovat, zda jsou dostatečně vysušené i tlusté části rostlin a stonky.

Při sušení bylin v konvektomatu může proudící vzduch rozfoukat již proschlé byliny. Aby jsme tomu alespoň částečně zabránili, můžeme byliny na sítě překrýt druhým sítem.

 

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting