Steak z vepřové krkovice sous vide

- krkovici nakrajeme na 2 cm silné plátky (cca 250g) a dobře osušíme
- posypeme kořením Kotanyi Steak a upravíme lehce tenderizérem
- do sáčku s krkovicí přidáme malou snítku rozmarýnu
- zavakuujeme a necháme 2 hod. odležet v chladničce

K vakuování používán osvědčenou vakuovačku Maxxo VM Profi

- vaříme v konvektomatu na 58°C a 50% vlhkosti 15 hod., nebo ve vodní lázni
- po uvaření sáčky se steaky z krkovice prudce zchladíme ve vodě s ledem a můžeme v chladničce s teplotou do 1°C skladovat do 14 dnů
 

Steak z krkovice Sous Vide

Steak z krkovice Sous Vide

Před podáváním steaky z krkovice osušíme, posypeme kořením Kotanyi Steak a potřeme olivovým olejem. Krátce opečeme na pánvi nebo v konvektomatu na 230°C na jehlu na 58°C. Maso je krásně šťavnaté, na řezu krvavé.

Šťávu ze sáčku použijeme na přípravu skvělé šťávy k masu.

Grilovačka

Steak z vepřové krkovice si jednoduše připravíte předem metodou sous vide a pak na grilovačce nebo párty všechny překvapíte, jak rychle se dá připravit skvělý steak i z levnějšího vepřového masa.

Vepřový steak z krkovičky můžete grilovat na mřížce nebo na grilovacím kameni.

Steak z krkovičky

 

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Steak z vepřové krkovice sous vide

    25. 12. 2020 22:13:41 | Dana Bosanska

    recept

    Odpovědět

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting