Špenát - recept, který máme nejraději

 
Špenát někdo miluje, jiný jej nemusí, ale my patříme mezi milovníky špenátu podle našeho rychlého a hlavně jednoduchého receptu na špenát. Tak pojďme na to ... což takhle dát si špenát, skvělou listovou zeleninu. Třeba takové vepřové výpečky se špenátem, to je lahůdka.

Recept na mražený špenát:

  • sáček mraženého špenátu - obyčejný, klasický neochucený špenát
  • cibule
  • máslo
  • hladká mouka
  • česnek
  • vejce
  • sůl, pepř

Špenát necháme trochu rozmrznout, aby se dal krájet. Cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na másle do sklovata. 

 
Cibulka na másle - základ pro špenát


Přidáme cca lžíci hladké mouky a promícháme. 

Do osmažené cibulky přidáme trochu hladké mouky

 

Přidáme na kostky nakrájený mražený špenát, osolíme, opepříme a dusíme. Špenát se při míchání rozmrazí a odpaří se část přebytečné vody.

Příprava špenátu

 

Do povařeného špenátu přidáme ze 4 stroužky protlačeného česneku, který dodá špenátu tu správnou chuť. Pokud máte s trávením česneku problém, dejte méně.

Přidání česneku do špenátu

 

Špenát ještě trochu povaříme a přidáme 4 vejce a mícháme do ztuhnutí, ale ne zbytečně dlouho, aby jsme ze špenátu neměli beton, zkrátka špenát nesmí být ani řídký ani hustý... 

Přidání vajec do špenátu

 

Na závěr špenát dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat třeba s bramborem a opečenou slaninkou, vařeným hovězím nebo s párkem.
 

Špenát s bramborem

 

Na jaře si můžete obdobným způsobem připravit vitamínovou bombu - kopřivový špenát z jarních, mladých kopřivových lístků.

 

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting