Špenát - recept, který máme nejraději
Špenát někdo miluje, jiný jej nemusí, ale my patříme mezi milovníky špenátu podle našeho rychlého a hlavně jednoduchého receptu na špenát. Tak pojďme na to ... což takhle dát si špenát, skvělou listovou zeleninu. Třeba takové vepřové výpečky se špenátem, to je lahůdka.
Recept na mražený špenát:
|
Špenát necháme trochu rozmrznout, aby se dal krájet. Cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na másle do sklovata.
Přidáme cca lžíci hladké mouky a promícháme.
Přidáme na kostky nakrájený mražený špenát, osolíme, opepříme a dusíme. Špenát se při míchání rozmrazí a odpaří se část přebytečné vody.
Do povařeného špenátu přidáme ze 4 stroužky protlačeného česneku, který dodá špenátu tu správnou chuť. Pokud máte s trávením česneku problém, dejte méně.
Špenát ještě trochu povaříme a přidáme 4 vejce a mícháme do ztuhnutí, ale ne zbytečně dlouho, aby jsme ze špenátu neměli beton, zkrátka špenát nesmí být ani řídký ani hustý...
Na závěr špenát dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat třeba s bramborem a opečenou slaninkou, vařeným hovězím nebo s párkem.
Na jaře si můžete obdobným způsobem připravit vitamínovou bombu - kopřivový špenát z jarních, mladých kopřivových lístků.
Přidat komentář
Přehled komentářů