OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky, vánoční cukroví našich babiček, se vracejí zpět do módy. Zavzpomínejte si s námi na dětství a udělejte si báječné sněhové pusinky podle tohoto receptu. Nějaký ten bílek vždy zbude, tak že jej dobře zužitkujete.

Sněhové pusinky - klasické vánoční cukroví

Suroviny potřebné na pusinky:

1 bílek
70 g krupicového cukru (nebo jemný krystal)
1 polévková lžíce studené vody

Postup přípravy sněhových pusinek:

U přípravy pěnového pečiva sněhových pusinek musíme dobře oddělit bílek od žloutku. Pomocí ručního elektrického šlehače s použitím nejvyšší rychlosti ušleháme ve vysoké nádobě bílek se lžíci studené vody, dokud se nevytvoří tuhý sníh. Dobře ušlehaný sníh je pevný a při obrácení nádoby se ani nehne.

Potom přidáváme, za stálého šlehání, po částech krupicový cukr. Stále šleháme, dokud není pěna tuhá. Bílky šleháme buď normálně nebo ve vodní lázní, až přejdou varem. Sněhovou hmotu, pak naplníme do cukrářského pytlíku s hvězdičkovou špičkou. Pusinky nastříkáme na plech vyložený pečícím papírem. V případě, že nemáme cukrářský pytlík nebo zdobičku, můžeme z bílkového sněhu pomocí dvou lžiček tvořit na plech hromádky.

Vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C. Sněhové pusinky nepečeme, spíše sušíme asi hodinu, dokud nejsou pevné a nejdou snadno odloupnout z pečícího papíru. Ihned po vytažení z trouby je přesunem na mřížku, aby se na rozpáleném plechu dále nepekly. Byly by zbytečně tvrdé a suché. Nejlepší je uložit pusinky do plechové dózy a skladovat je v suchu.

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.