Smažený patizon

Patizon na smažení oškrábeme, odstraníme jadřinec a čistou dužinu patizonu nakrájíme na větší kousky cca 5 x5 cm.
Kousky patizonu opláchneme a necháme okapat. Dáme je do misky a posypeme kořením na grilovanou zeleninu. Patizon nacháme uležet aby pustil vodu.

Na obalování patizonu si připravíme do malých misek:

  • 1 - 2 vejce - rozšleháme, osolíme
  • hladkou mouku
  • strouhanku ze suchých rohlíků

Kousky patizonu vkládáme jednotlivě do misky s moukou a prohazujeme je v mouce bez doteku rukou. Následně je přendáme za pomocí dvou vidliček do misky s vajíčkem, opatrně namočíme a následně prohodíme v misce se strouhankou. Tímto postupem bez braní patizonu při obalování do prstů dosáhneme rovnoměrného trojobalu, který má při špatném postupu snahu z patizonu sklouznout.

Obalené kousky patizonu smažíme

na rozpáleném sádle s přídavkem oleje při teplotě do 160 °C - raději pozvolna delší dobu tak, aby byly kousky patizonu jen načervenalé. Po usmažení položíme na papírovou utěrku a osušíme, aby nebyly příliš masné.

Smažený patizon

Smažené patizony podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting