OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Šípkové víno

Šípky sbíráme většinou na čaj, ale můžeme z nich udělat i skvělé šípkové víno. Šípky na šípkové víno vybíráme pevné, červené, dobře vyzrálé. 

Na výrobu šípkového vína potřebujete:

2 kg šípků

2 kg krystalového cukru
6 l    vody
10 g kyseliny citrónové

2 balíčky kvasinek do vína - nejlépe Malaga
2 balíčky živné soli Vínka

10 l demižon

Postup výroby šípkového vína:

U šípků odřežeme okvětí, opláchneme je vodou a nasypeme do demižonu.

Vodu svaříme s cukrem, horkou (ne vařící, aby demižon nepraskl) nalijeme na šípky a necháme vychladnout. Přisypeme do demižonu kyselinu citrónovou a po rozpuštění přilijeme kvasinky, které předem připravíme podle návodu u kvasinek. Demižon dolijeme vychladlou převařenou vodou. V demižónu musí pod zátkou zůstat vzduchová mezera aby šípkové víno při kvašení nepřekypělo. Demižón uzavřeme kvasnou zátkou - bublátkem a uložíme v temné místnosti při teplotě 20 - 25 °C na 3 - 4 dny aby rozkvasilo. Optimální teplota pro pokračování kvašení je 15 - 20 °C.
 

Kvašení šípkového vína

 
Po vykvašení, za 4 - 6 týdnů podle teploty okolí, víno stočíme od šípků a kalu a necháme vyčistit. Čisté šípkové víno přefiltrujeme přes filtr do kávovaru a naplníme do lahví.

Následně šípkové víno uložíme na půl roku do sklepa - čím je starší, tím je lepší.

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.