OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Vánoční zdobené perníčky

zpestří váš vánoční stůl nebo stromeček. Pokud nemáte čas péct vánoční perníčky a bydlíte v okolí Frenštátu pod Radhoštěm, můžete si vánoční medové perníky objednat ZDE.

Recept na vánoční zdobené perníčky

 

500 g hladké mouky
250 g práškového cukru
2 vajíčka
2 lžíce medu
1-2 lžíce mléka
1 balíček prášku do perníků 
Vánoční perníčky
Vánoční perníčky 

 
Postup přípravy vánočních medových perníků:

  1. Sypké přísady - mouku, do které jsme dali perníkové koření a cukr prosijeme na vál a uprostřed uděláme důlek, rozbijeme do něho vajíčka a přidáme rozpuštěný med a mléko.
  2. Vypracujeme tuhé těsto a necháme přes noc odpočinout.
  3. Asi po 12 hodinách vyválíme silnější placku asi 3 mm tlustou, z které vykrajujeme figurky a necháme je zase několik hodin odpočinout.
  4. Před pečením potíráme perníčky rozšlehaným vajíčkem.
  5. Pečeme v rozehřáté troubě. Po zapečení teplou zmírníme a pečeme při stejnoměrné střední teplotě 150°C. Plech musíme dobře vymazat tukem, nebo použíjeme pečicí papír na plech.
  6. Upečené perníčky zdobíme bílkovou polevou

Bílková poleva na vánoční perníčky

14 dkg moučkového cukru
1 bílek
1 kávová lžička škrobové moučky

Postup přípravy polevy vánočních perníčků:

  1. Cukr dobře přesejeme přes sítko, aby se nám do polevy nedostaly hrudky.
  2. Ušleháme bílek, do kterého zamícháme cukr a škrobovou moučku.
  3. Pilně kvedláme, až poleva zhoustne a je hladká.
  4. Dáme do zdobičky a začneme perníčky zdobit, dle vlastní fantazie.

Chcete inspiraci na zdobení vánočních perníčků? Podívejte se do fotogalerie.

Příklady zdobení vánočních perníků

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.