Vánoční zdobené perníčky

zpestří váš vánoční stůl nebo stromeček. Pokud nemáte čas péct vánoční perníčky a bydlíte v okolí Frenštátu pod Radhoštěm, můžete si vánoční medové perníky objednat ZDE.

Recept na vánoční zdobené perníčky

 

500 g hladké mouky
250 g práškového cukru
2 vajíčka
2 lžíce medu
1-2 lžíce mléka
1 balíček prášku do perníků 
Vánoční perníčky
Vánoční perníčky 

 
Postup přípravy vánočních medových perníků:

  1. Sypké přísady - mouku, do které jsme dali perníkové koření a cukr prosijeme na vál a uprostřed uděláme důlek, rozbijeme do něho vajíčka a přidáme rozpuštěný med a mléko.
  2. Vypracujeme tuhé těsto a necháme přes noc odpočinout.
  3. Asi po 12 hodinách vyválíme silnější placku asi 3 mm tlustou, z které vykrajujeme figurky a necháme je zase několik hodin odpočinout.
  4. Před pečením potíráme perníčky rozšlehaným vajíčkem.
  5. Pečeme v rozehřáté troubě. Po zapečení teplou zmírníme a pečeme při stejnoměrné střední teplotě 150°C. Plech musíme dobře vymazat tukem, nebo použíjeme pečicí papír na plech.
  6. Upečené perníčky zdobíme bílkovou polevou

Bílková poleva na vánoční perníčky

14 dkg moučkového cukru
1 bílek
1 kávová lžička škrobové moučky

Postup přípravy polevy vánočních perníčků:

  1. Cukr dobře přesejeme přes sítko, aby se nám do polevy nedostaly hrudky.
  2. Ušleháme bílek, do kterého zamícháme cukr a škrobovou moučku.
  3. Pilně kvedláme, až poleva zhoustne a je hladká.
  4. Dáme do zdobičky a začneme perníčky zdobit, dle vlastní fantazie.

Chcete inspiraci na zdobení vánočních perníčků? Podívejte se do fotogalerie.

Příklady zdobení vánočních perníků

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.