OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Mramorové řezy

Recept na mramorové řezy

15 dkg másla
25 dkg moučkového
cukru 4 vejce (oddělit žloutky)
1/10 l mléka
35 dkg polohrubé mouky kypřící prášek do pečiva citrónová kůra kakao

Postup:

  1. V míse třeme máslo s cukrem do pěny, k tomu přidáme žloutky, citrónovou kůru a znovu třeme.
  2. Když těsto zhoustne a zbělí, přidáme mléko.
  3. Po částech zahustíme moukou, smíchanou s práškem do pečiva.
  4. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme 2 - 3 lžíce cukru, které jsme odebrali z odváženého množství. Současně s moukou vmícháváme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části. Do 1/2 těsta zamícháme kakao.
  5. Na vymaštěný, moukou poprášený plech malou kávovou lžičkou tvoříme střídavě ze světlého a tmavého těsta hromádky.
  6. Třené těsto pečeme hned, jakmile na plechu vytvoříme šachovnici. Dáme do mírně vyhřaté trouby a pečeme stejnoměrně, při teplotě 150 - 180 °C. Moučník je upečen, když povrch zbarví do zlatova. Vpíchnutím špejle zjistíme, zda se těsto na špejli nelepí. Dobře upečený moučník odstává od krajů plechu.
  7. Po upečení polijeme mramorové řezy citrónovou polevou.

Citrónová poleva

250 g cukru
2 lžíce citónové šťávy
2 - 3 lžíce vřelé vody

Příprava citrónové polevy:

Připravujeme ji výhradně z cukru moučkového, prosátého jemným sítem, ke kterému přidáváme nejprve příchuť a pak vřelou vodu. Míchame ji tak dlouho, až zbělí a zhoustne. Je-li poleva řídká, přidáme cukr, je-li hustá, přidáme vřelou vodu.

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.