OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Játrové knedlíčky do polévky

Suroviny na játrové knedlíčky:

  • 30 dkg játry
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 rohlíku (housky)
  • 1 vajíčko
  • 3/4 malé lžičky soli
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • 2 lžíce krupice

Postup:

  1. Vše pomeleme na masovém mlýnku - játru, rozpůlenou cibuli, stroužky česneku a půlku rohlíku. Rohlík meleme naposled, vyčistí se s ním mlýnek.
  2. K této směsi přidáme vajíčko, sůl, pepř, majoránku a 2 lžíce krupice. Vše smícháme dohromady.
  3. Pepřem, solí a majoránkou moc nešetříme. Knedlíčky, pokud nám to nevadí, by měly být pikantní.
  4. Do vroucí vody nebo vývaru vhodíme jeden knedlíček, abychom po uvaření zjistili, co máme k této připravené směsi ještě přidat - třeba sůl nebo pepř.
  5. Uděláme-li směs řidší, můžeme ji protlačovat struhadlem - játrová rýže. Z husté směsi pak vykrajujeme lžíci nočky a vhazujeme je do vroucího vývaru.
  6. Vaříme asi 5 minut. Větší kousky necháme vařit o něco déle.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.