Pstruh na másle
Koupit v současnosti pstruha není žádný problém. Pstruh se stal běžně dostupnou rybou v našich obchodech, díky velké oblibě pro jemné rybí maso. Tato dravá, lososovitá ryba se v přírodě vyskytuje zejména v horních chladných tocích řek. Pstruzi na pultech obchodů pocházejí z chovů.
Usmažme si skvělého pstruha na másle.
Smažení pstruha na másle
Recept - pstruh na másle
- z celého pstruha odstraníme hlavu a část ocasu podle velikosti dostupné pánvičky
- pstruha opláchneme v tekoucí vodě od slizu a tmavých sraženin u páteře
- v decilitru vody rozpustíme dvě lžičky soli a roztok vpravíme injekční stříkačkou pod kůži a k ocasu, čímž dosáhneme vnitřního prosolení
- v případě že stříkačku nemáme, dáme více soli pstruhovi do břicha
- pstruha je potřeba posolit více než běžné maso
- osolíme i kůži pstruha, ale přes ni sůl dovnitř nepronikne
- pstruha posypeme kmínem uvnitř i na kůži, do břicha mu vložíme hranolek másla a do něj vtlačíme pár snítků petržele
- rybu obalíme v hrubé mouce - kůrčička na pstruhovi bude hrubší a křupavější
- pokud jíte i kůži, můžete podle chuti pstruha posypat trochou rybího koření nebo papriky na barvu
- rozpálíme máslo na pánvičce, pokud máte indukční vařič tak na 180 °C
- pstruha opečeme na obou stranách a dopečeme na hřbetě podržením mezi vidličkami
Smaženého pstruha podáváme třeba s chlebem, vařeným bramborem...
Fotky z přípravy pstruha na másle
Přidat komentář
Přehled komentářů