Pstruh na másle

Koupit v současnosti pstruha není žádný problém. Pstruh se stal běžně dostupnou rybou v našich obchodech, díky velké oblibě pro jemné rybí maso. Tato dravá, lososovitá ryba se v přírodě vyskytuje zejména v horních chladných tocích řek. Pstruzi na pultech obchodů pocházejí z chovů. 

Usmažme si skvělého pstruha na másle.
 

Pstruh na másle

Smažení pstruha na másle

Recept - pstruh na másle

  • z celého pstruha odstraníme hlavu a část ocasu podle velikosti dostupné pánvičky
  • pstruha opláchneme v tekoucí vodě od slizu a tmavých sraženin u páteře
  • v decilitru vody rozpustíme dvě lžičky soli a roztok vpravíme injekční stříkačkou pod kůži a k ocasu, čímž dosáhneme vnitřního prosolení
  • v případě že stříkačku nemáme, dáme více soli pstruhovi do břicha
  • pstruha je potřeba posolit více než běžné maso
  • osolíme i kůži pstruha, ale přes ni sůl dovnitř nepronikne
  • pstruha posypeme kmínem uvnitř i na kůži, do břicha mu vložíme hranolek másla a do něj vtlačíme pár snítků petržele
  • rybu obalíme v hrubé mouce - kůrčička na pstruhovi bude hrubší a křupavější
  • pokud jíte i kůži, můžete podle chuti pstruha posypat trochou rybího koření nebo papriky na barvu
  • rozpálíme máslo na pánvičce, pokud máte indukční vařič tak na 180 °C
  • pstruha opečeme na obou stranách a dopečeme na hřbetě podržením mezi vidličkami
     

Smaženého pstruha podáváme třeba s chlebem, vařeným bramborem...

Fotky z přípravy pstruha na másle

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting