OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Pstruh na grilu

Příprava pstruha

  • na grilování vybíráme nejlépe čerstvé pstruhy velikosti cca 30 dkg na osobu
  • pstruhy řádně vykucháme, ponecháme hlavu, odstraníme žábra, vyčistíme černé uvnitř břišní dutiny kolem páteře
  • připravíme si slanou vodu - cca v 1 dcl vody rozpustíme 2 lžičky soli
  • injekční stříkačkou napícháme slanou vodu do pstruha - zevnitř
  • trochu posolíme uvnitř krystalickou solí - nemusíte mít obavu, že přesolíte
  • uvnitř posypeme pstruha kmínem, sušeným nebo čerstvým rozmarýnem (rozmarýn nepřehánět, je hodně aromatický)
  • napíchneme pstruha přes tlamu a přes část u ocasu na dřevěný grilovací hranol
  • dovnitř vtlačíme hranolek másla a do něj čerstvé bylinky - nejlépe čerstvou listovou petržel, ale můžeme přidat i malou snítku libečku
  • pstruha ovážeme potravinářským motouzem tak, aby se uzavřela břišní dutina
  • zvenku pomažeme olejem, osolíme a okmínujeme
     

Pstruh na grilu


Grilování pstruhů

Na potírání pstruhů během grilování si připravíme trochu oleje a štětku na máčení. Osobně míchám olivový olej s řepkovým půl na půl a přidám trochu papriky na barvu.

Do PET láhve napustíme vodu a do zátky uděláme malou dírku - učinný prostředek na přihašení prudkého ohně při odkápnutí tuku.

Pstruh je nejlepší grilovaný na doutnajícím dřevě, případně dřevěném uhlí. Rozpálíme si gril tak, aby jsme neměli přímý plamen. Připravené pstruhy pokládáme mezi stojiny nebo na grilovací mřížku, kterou předem rozpálíme a před položením ryby potřeme tukem - nejlepší je kůže ze slaniny nebo sádlo.

Pstruhy během grilování mažeme a otáčíme. Případný prudký plamen přihašujeme vodou v pet láhvi s malým otvorem ve víčku.
 

Pstruh grilovaný na kameni

Stejným způsobem můžete připravovat pstruha i v troubě nebo na grilovacím kameni - vynecháte napichování pstruhů na hranol a ovazování motouzem.

Pstruha podáváme nejlépe z čerstvým chlebem, slavnostněji třeba s hranolkama.

Pstruh s hranolkama

Pstruh s hranolkama

Podle stejného receptu můžeme připravit grilovaného lína.

 

 

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.