OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Polévka z červené řepy

Recept na jednu netypickou, rychlou polévku.

Na polévku z červené řepy budete potřebovat:

1 l vody - množství podle toho, jak ji chcete mít hustou
1 ks větší červené řepy
2 ks mrkve
3 stvoly řapíkatého celeru

2 ks cibule
3 stroužky
2 lžíce olivového oleje

sůl - dávám Himalájskou, solím méně než obvykle
1 lžička tymiánu - rozdrtit

sekaná petrželka, pažitka - co máte po ruce

Do hrnce si dáte olivový olej a na drobno nakrájenou cibuli - krátce osmahnete, přidáte na kostičky nakrájenou řepu, řapíkatý celer a mrkev a ještě chvilku smažíte. Dolijete vodou, osolíte, přidáte drcený tymián a dáte vařit do měkka. Osobně vařím polévku v tlakovém hrnci 10 minut.

Po uvaření přidáte drcený česnek a vše rozmixujete do hladka. Krátce povaříte a můžete podávat. Polévka se dá jíst i studená.

Talíř polévky ozdobíte sekanou petrželkou, můžete přidat těstoviny nebo trochu zakysané smetany.

Polévka z červené řepy ozdobená lístky řapíkatého celeru

 

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.