OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Petržel

je rostlina, aromatické vůně. Pěstuje se nejen pro kořen, ale hlavně pro svou vonnou nať, která je bohatá na vitamín C. Tak zvaná univerzální bylinka.

Použití petržele

Přidáváme ji do polévek, studených i teplých omáček, pomazánek, ryb, nádivek, vaječných pokrmů nebo se ji zdobí saláty, zeleninová jídla a brambory. Čerstvě usekanou jí dáváme až do hotového pokrmu. Nejčastěji používaná je petržel kadeřavá. Původně pochází z jižní Evropy. V dobách starých Řeků a Římanů byla pokládaná za léčivou a kořenící bylinu. Žvýkání petrželky čistí dech a odstraňuje zápach z česneku.

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.