OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Pažitka

má tenké duté štiplavé lístky. Chuť i vůně je podobná cibuli. Pažitka dorůstá do výšky 16 – 40 cm. Pro svou příjemně kořenitou chuť je oblíbenou bylinkou. Je velice bohatá na vitamín C. Používá se hlavně čerstvá. Vařením ztrácí na intenzitě chuť. Lidé jí hodně pěstují v truhlíku za oknem nebo v květináči.

Použití pažitky

Čerstvě usekanou pažitku přidáváme do tvarohových a sýrových pomazánek, do salátů, do bylinkových másel, na chleba, do zeleninových jídel, na masité pokrmy a pokrmy z vajec, do nádivek a polévek. Co se týká zdraví má pažitka podobné účinky jako česnek.

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.