Ovocný chlebíček

Další klasika vánoc... ovocný chlebíček

Ovocný chlebíček

ovocný chlebíček s kandovaným ovocem

Suroviny potřebné na ovocný chlebíček:

  • 4 žloutky
  • 2 celá vejce
  • 280 g cukru moučka
  • 2 balíčky kandovaného ovoce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 450 g hladké mouky
  • 1 vejce na potření

Postup přípravy ovocného chlebíčku:

Nejdříve si vše, co budeme potřebovat na ovocný chlebíček nachystáme a podle receptu odvážíme. V ručním elektrickém šlehači ušleháme vajíčka se žloutky, které potom přidáme do mísy, kde máme již nachystaný moučkový cukr a nakrájené kandované ovoce z balíčků. K této směsi nakonec postupně přisypáváme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Rychle vypracujeme hladké těsto. Uděláme větší váleček, který rozdělíme na 8 stejných dílů. Z těch pak vyválíme tenké válečky přes celý plech, které před vložením do trouby ještě potřeme rozšlehaným vajíčkem. Válečky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Na jeden plech se nám vejdou čtyři válečky. Dáváme je na plech tak, aby mezi nimi byly dostatečné mezery, neboť pečením chlebíčky narostou.

Dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme například v horkovzdušné troubě cca 14 minut při 170 °C. Až se válečky ovocného chlebíčků zbarví do růžova a trošku roztečou, tak je musíme vytáhnout rychle z trouby, jinak by byl ovocný chlebíček moc upečený a tvrdý. Po vytažení z trouby je ihned krájíme na malé kousky. Studený chlebíček se špatně krájí.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting