Nepečená roláda

Suroviny potřebné na nepečenou roládu:

  • 200 g mletých piškotů
  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 celé vejce
  • 2 polévkové lžíce rumu

Příprava nepečené rolády:

Nachystáme si suroviny na nepečenou roládu - mleté piškoty, moučkový cukr, máslo, vejce a rum. Nejdříve si utřeme máslo s moučkovým cukrem a vajíčkem. K tomu přidáme pomleté piškoty smíchané s rumem. Vypracujeme těsto, které rozvalíme na pečícím pocukrovaném papíře na placku asi 5 mm tlustou. Na ní naneseme 3 - 4 mm silnou vrstvu krému a pomocí papíru roládu pěkně svineme. Potom hotovou roládu zabalíme do alobalu, který máme mírně pocukrovaný, aby se hotová roláda nepřilepila. Uložíme do ledničky do chladna a necháme odležet. Na druhý den ji krájíme na plátky asi ½ cm tlusté. Nepečenou roládu zabalenou v alobalu můžeme uchovávat v chladničce i delší dobu, nezkazí se.

Na krém budeme potřebovat:

  • 100 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 3 kávové lžičky kakaa
  • 1 lisovaný vařený žloutek

Postup přípravy krému:

Než se pustíme do krému, tak si uvaříme natvrdo vajíčko, které budeme následně potřebovat. Vejce vložíme do hrnce, se studenou vodou, osolíme a vaříme 8 minut od uvedení do varu. Uvařené vejce slijeme. Pustíme na něj proud studené vody a necháme asi 5 minut ponořené ve studené vodě, kde vejce zchladíme. Potom vajíčko oloupeme ze skořápky a opláchneme pod tekoucí vodou. Při přípravě krému budeme pracovat pouze s uvařeným žloutkem. Nesmíme zapomenout, že máslo musíme mít vytažené z ledničky, položené v teplé místnosti, aby se nám dobře třelo. Změklé máslo vyšleháme do pěny a po částech k němu přidáváme prosetý moučkový cukr a kakao. Nakonec zamícháme do náplně uvařený žloutek, který prolisujeme lisem na česnek. Vše důkladně promícháme dohladka.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.