Nepečená roláda
Suroviny potřebné na nepečenou roládu:
- 200 g mletých piškotů
- 150 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 celé vejce
- 2 polévkové lžíce rumu
Příprava nepečené rolády:
Nachystáme si suroviny na nepečenou roládu - mleté piškoty, moučkový cukr, máslo, vejce a rum. Nejdříve si utřeme máslo s moučkovým cukrem a vajíčkem. K tomu přidáme pomleté piškoty smíchané s rumem. Vypracujeme těsto, které rozvalíme na pečícím pocukrovaném papíře na placku asi 5 mm tlustou. Na ní naneseme 3 - 4 mm silnou vrstvu krému a pomocí papíru roládu pěkně svineme. Potom hotovou roládu zabalíme do alobalu, který máme mírně pocukrovaný, aby se hotová roláda nepřilepila. Uložíme do ledničky do chladna a necháme odležet. Na druhý den ji krájíme na plátky asi ½ cm tlusté. Nepečenou roládu zabalenou v alobalu můžeme uchovávat v chladničce i delší dobu, nezkazí se.
Na krém budeme potřebovat:
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 3 kávové lžičky kakaa
- 1 lisovaný vařený žloutek
Postup přípravy krému:
Než se pustíme do krému, tak si uvaříme natvrdo vajíčko, které budeme následně potřebovat. Vejce vložíme do hrnce, se studenou vodou, osolíme a vaříme 8 minut od uvedení do varu. Uvařené vejce slijeme. Pustíme na něj proud studené vody a necháme asi 5 minut ponořené ve studené vodě, kde vejce zchladíme. Potom vajíčko oloupeme ze skořápky a opláchneme pod tekoucí vodou. Při přípravě krému budeme pracovat pouze s uvařeným žloutkem. Nesmíme zapomenout, že máslo musíme mít vytažené z ledničky, položené v teplé místnosti, aby se nám dobře třelo. Změklé máslo vyšleháme do pěny a po částech k němu přidáváme prosetý moučkový cukr a kakao. Nakonec zamícháme do náplně uvařený žloutek, který prolisujeme lisem na česnek. Vše důkladně promícháme dohladka.
Přidat komentář
Přehled komentářů