OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Majoránka

k vaření používáme sušené lístky, květy a části stonků. Je šedozelené barvy a silně vonící.

Použití majoránky v kuchyni

Přidáváme jí hlavně do bramborových a luštěninových polévek, kde ji dáváme až na konci vaření. Dále jí používáme do omáček, gulášů, na pečené maso, na bramborové jídla, do pokrmů z mletého masa, masitých sekanin, prejtů, jitrnic, uzenářských výrobků, do kuřat a slepic je častou složkou nádivek, na pizzu a především pod skopové a jehněčí maso. Používá se také na posypání masa a drůbeže před pečením. Majoránku buď rozdrtíme nebo rozemneme v ruce. Majoránka se hodně používá při nachlazení, také se přidává do mastí na špatně se hojící rány. Domovem majoránky je Středomoří. U nás se hlavně pěstuje v jižních částech Slovenska a Moravy.

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.