Krůtí a kuřecí křídla, stehna sous vide

- krůtí stehna neb křídla dobře osušíme
- trochu osolíme, a posypeme grilovacím nebo jiným oblíbeným kořením (pozor, může obsahovat větší množství soli)
- do sáčku přidáme lžičku práškového kuřecího vývaru nebo kousek slepičího bujónu
- zavakuujeme třeba pomocí vakuovačky Maxxo VM Profi, ta se nám osvědčila


- vaříme ve vodní lázni nebo v konvektomatu na 72°C a 50% vlhkosti 10 hod.

Po uvaření sáčky prudce zchladíme ve vodní lázni s ledem a následně můžeme v chladničce s teplotou do 1°C skladovat do 14 dnů

Před podáváním vyndáme maso ze sáčků. osušíme, potřeme olejem, trochu přikořeníme a krátce opečeme na 220°C na jehlu na 80°C s odvětráváním vlhkosti.

Krůtí křídla nebo stehna připravená metodou sous vide jsou dalším skvělým tipem na grilovačku. Vše si pěkně připravíte předem a závěrečná úprava na grilu je za pár minut hotová, přitom maso je křehké a nevysušené.
 
Krůtí stehna Sous Vide
Krůtí stehna Sous Vide
  
Krůtí nebo kuřecí křídla, stehna připravená metodou sous vide můžeme následně ogrilovat na kůrčičku mnohem rychleji než syrové nebo jinak předvařené maso.
 

Kuřecí křídla a stehna sous vide na grilu
Kuřecí stehna a křídla sous vide na grilu

Fotky z grilování kuřecího masa  

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting