Krůtí křídla, stehna sous vide

- krůtí stehna neb křídla dobře osušíme
- trochu osolíme, a posypeme grilovacím nebo jiným oblíbeným kořením (pozor, může obsahovat větší množství soli)
- do sáčku přidáme lžičku práškového kuřecího vývaru nebo kousek slepičího bujónu
- zavakuujeme třeba pomocí vakuovačky Maxxo VM Profi, ta se nám osvědčila


- vaříme ve vodní lázni nebo v konvektomatu na 72°C a 50% vlhkosti 10 hod.

Po uvaření sáčky prudce zchladíme ve vodní lázni s ledem a následně můžeme v chladničce s teplotou do 1°C skladovat do 14 dnů

Před podáváním vyndáme maso ze sáčků. osušíme, potřeme olejem, trochu přikořeníme a krátce opečeme na 220°C na jehlu na 80°C s odvětráváním vlhkosti.

Krůtí křídla nebo stehna připravená metodou sous vide jsou dalším skvělým tipem na grilovačku. Vše si pěkně připravíte předem a závěrečná úprava na grilu je za pár minut hotová, přitom maso je křehké a nevysušené.
 
Krůtí stehna Sous Vide
Krůtí stehna Sous Vide

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.