Krkovička připravená v tlakovém hrnci

Recept jak nejrychleji připravit krkovici v tlakovém hrnci - tlakáči - papiňáku. Krkovička měkká za 30 minut místo 1,5 hodiny v troubě. Stejná chuť jako pečená.
 

Příprava krkovičky k vaření

Příprava krkovičky před vařením

Recept na krkovici v tlakáči

  • krkovičku nakrajeme na cca 1 cm tlusté plátky
  • osolíme, opepříme a potřeme rozmělněným česnekem
  • krkovičku orazítkujeme tenderizérem na maso, čímž se v mase přetrhají a uvolní tuhší části, žilky a koření se vpraví do masa
  • pokud tenderizér nemáme, naklepeme krkovici klasicky před potřením česnekem
  • krkovičku krátce zatáhneme na pánvi na sádle a vložíme  do tlakového hrnce

Zatažení krkovičky na pánvi

Zatažení krkovičky na pánvi

  • posypeme na drobno nakrájenou cibulí, zalijeme vodou do výšky krkovice vodou a zbylým sádlem ze smažení
     

Krkovička připravená na vaření v tlakovém hrnci

 

Některé papiňáky, třeba tlakový hrnec Tefal, mají na víku možnost nastavení typu vařených potravin - zelenina nebo maso. Pokud na papiňáku tuto volbu máte, nastavte tlakový hrnec do polohy "maso".

Zapneme vařič s tlakáčem a pohlídáme až začne papiňák syčet. Následně vařič nastavíme tak, aby tlakový hrnec lehce syčel.
 

Krkovička připravená v tlakovém hrnci

Krkovice připravená v tlakovém hrnci

Rychlost přípravy krkovičky v tlakovém hrnci:

Při přípravě krkovičky v tlakovém hrnci musíme vařit mírně, aby se nám rychle nevyvařila voda, čímž by hrozilo připálení ke dnu tlakáče. Pokud se při vaření krkovice pohybujete u plotýnky, poznáte stav vaření i podle vůně.

  • na indukčním vařiči nastavíme 140 °C - 25 minut
  • na jiném zdroji tepla vaříme krkovičku mírně tak, aby tlakáč lehce sykal - 25 minut

Po ukončení necháme krkovičku v papiňáku před otevřením 5 minut dojít.

Výsledkem naší přípravy krkovice v tlakovém hrnci je šťavnatá, měkká krkovička chuti obdobné jako když krkovičku pečete v troubě.

 

Nevíce používané a nejlépe hodnoceně jsou tlakové hrnce Tescoma.

Fotky z přípravy krkovice podle našeho receptu

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.