OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Košíčky z lineckého těsta plněné vanilkovým krémem

Košíčky jsou vhodným cukrovím k různým slavnostním příležitostem, kdy se peče více druhů - svatby, oslavy narozenin, vánoce, velikonoce. Skvěle doplní suchá bezkrémová cukroví. Košíčky nejsou vhodné na akce v horkých letních dnech, kdy se krém rychle topí.

Košíčky z lineckého těsta plněné vanilkovým krémem

Suroviny potřebné na košíčky:

300 g hladké mouky
150 g másla
100 g práškového cukru
1 žloutek
1 vejce
šťáva z 1 citrónu

Postup přípravy košíčků:

Nejdříve si vše, co budeme potřebovat nachystáme a podle receptu odvážíme. Na vál prosejeme hladkou mouku a moučkový cukr, rozdrobíme máslo, přidáme žloutek, jedno celé vejce a šťávu z citrónu. Rychle vypracujeme nejprve vařechou a potom rukou vláčné těsto, které necháme nejméně tři hodiny odpočinout v chladnu. Pak těsto vyndáme z ledničky. Na pomoučeném válu z něho
vyvalíme váleček, který nakrájíme na stejné kousky. Uděláme z nich malé kuličky, které vtlačíme do formiček na košíčky. Těsto na dně košíčku musí být co nejtenčí. Formičky vyplněným těstem potom naskládáme na plech, vložíme do trouby a pečeme do zlatova při teplotě 190 °C. Košíčky jsou již hotové - upečené, když je těsto ve formičkách zbarveno do růžová a odlézá od kraje. Plech s formičkami vytáhneme z trouby a ihned překlopíme jednotlivé formičky, ať upečený košíček z formičky vypadne. Vychladlé košíčky plníme vanilkovým krémem.

Na vanilkový krém na košíčky budeme potřebovat:

250 g másla
1 žloutek
0,2 cl rumu
50 g moučkového cukru
1 vanilkový puding asi 37 g
1 sáček vanilkového cukru
150 g moučkového cukru
300 ml mléka

Na ozdobukošíčků:
bonbóny želé

Postup přípravy krému do košíčků:

Z odměřeného mléka si odlijeme asi třetinu. K němu přisypeme pudingový prášek s vanilkovou příchutí, který dobře rozmícháme v mléku. Do hrnce nalijeme zbytek mléka, přidáme moučkový a vanilkový cukr a připravenou rozmíchanou směs. Vše budeme postupně zahřívat k bodu varu. Puding stále mícháme, ať se nám nepřipálí a vaříme jej asi 1 minutu. Pak odstavíme z pece a mícháme, tak dlouho, dokud nezchladne, aby se nám nevytvořil škraloup.

Mezi tím ručním elektrickým šlehačem vyšleháme změklé máslo s menším množstvím cukru a se žloutkem. Potom postupně do něj zašleháváme i vychladlý puding. Na závěr pro lepší chuť přidáme rum. Vše důkladně promícháme. Hotový připravený vanilkový krém dáme do zdobičky a košíčky s ním naplníme.

Každý košíček ozdobíme kouskem želé bonbónu. Plněné košíčky s vanilkovým krémem skladujeme v ledničce.

 

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.