Kapří hranolky
Chcete si usmažit kapra trochu jinak?... Udělejte si kapří hranolky.
Koupíme, nebo si připravíme kapří vykoštěné filety, nakrájíme z nich kapří hranolky, podobné těm klasickým, jen trochu silnější.
Kapří hranolky osolíme, okmínujeme, vetřeme prolisovaný česnek, pokapeme sójovou omáčkou a necháme v chladničce nejlépe pár hodin uležet.
Připravíme si obalovací směs na kapří hranolky v tomto poměru :
3 lžíce solamylu na maso
5 lžic hladké mouky
1/2 lžičky mletého zázvoru - pokud nemáme, tak jej vypustíme
1 lžíce sladké papriky + trochu pálivé dle chuti
Vše promícháme a před smažením obalíme kapří hranolky v této směsi.
Smažíme
Kapří hranolky smažíme na pánvi na rozpáleném oleji s přídavkem sádla při teplotě do 160 °C . Nejprve je necháme zatáhnout po všech stranách opatrným otáčením a pak dosmažíme.
Můžeme je smažit i ve fritéze, ale zakalíme si tím olej. Kapří hranolky ale chutnají mnohem svěžeji smažené na čerstvém tuku.
Přidat komentář
Přehled komentářů