Kapří hranolky

Chcete si usmažit kapra trochu jinak?... Udělejte si kapří hranolky.

Koupíme, nebo si připravíme kapří vykoštěné filety, nakrájíme z nich kapří hranolky, podobné těm klasickým, jen trochu silnější.

Kapří hranolky osolíme, okmínujeme, vetřeme prolisovaný česnek, pokapeme sójovou omáčkou a necháme v chladničce nejlépe pár hodin uležet. 

Připravíme si obalovací směs na kapří hranolky v tomto poměru :

3 lžíce solamylu na maso
5 lžic hladké mouky
1/2 lžičky mletého zázvoru - pokud nemáme, tak jej vypustíme
1 lžíce sladké papriky + trochu pálivé dle chuti

Vše promícháme a před smažením obalíme kapří hranolky v této směsi.

Smažíme

Kapří hranolky smažíme na pánvi na rozpáleném oleji s přídavkem sádla při teplotě do 160 °C . Nejprve je necháme zatáhnout po všech stranách opatrným otáčením a pak dosmažíme.

Můžeme je smažit i ve fritéze, ale zakalíme si tím olej. Kapří hranolky ale chutnají mnohem svěžeji smažené na čerstvém tuku.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting