Kančí žebra pečená v konvektomatu
Kančí žebra rozdělíme na přijatelné části, abychom je nemuseli porcovat v opečeném stavu. Žebra osolíme, okmínujeme, potřeme rozetřeným česnekem a lehce opepříme a trochu sypneme drceným sušeným rozmarýnem. Aby kančí žebra dostaly správnou chuť divočiny, rozdrtíme pár kuliček jalovce a nasypeme na žebra.
Kančí žebra před přípravou necháme takto nakořeněné hodinu v chladu odležet. Žebra dáme na plech, přidáme lžíci sádla, trochu vody a pečeme v konvektomatu.
Konvektomat nastavíme:
1. krok - 50 minut na 140°C a 60% vlhkosti
2. krok - 5 minut 210°C bez vlhkosti
Během přípravy a hlavně před posledním krokem potřeme výpekem.
Tímto postupem se kančí žebra v prvním kroku v konvektomatu předvaří a nasledně ogrilují, tak že nejsou v konečném výsledku vysušená.
Grilovaná kančí žebra podáváme s chlebem a hořčicí, doplněná sterilovanou okurkou a strouhaným křenem.
Přidat komentář
Přehled komentářů