Kančí žebra pečená v konvektomatu

Kančí žebra rozdělíme na přijatelné části, abychom je nemuseli porcovat v opečeném stavu. Žebra osolíme, okmínujeme, potřeme rozetřeným česnekem a lehce opepříme a trochu sypneme drceným sušeným rozmarýnem. Aby kančí žebra dostaly správnou chuť divočiny, rozdrtíme pár kuliček jalovce a nasypeme na žebra.

Příprava kančích žeber na pečení

Kančí žebra před přípravou necháme takto nakořeněné hodinu v chladu odležet. Žebra dáme na plech, přidáme lžíci sádla, trochu vody a pečeme v konvektomatu.

Konvektomat nastavíme:

1. krok - 50 minut na 140°C a 60% vlhkosti
2. krok - 5 minut 210°C bez vlhkosti

Během přípravy a hlavně před posledním krokem potřeme výpekem.

Tímto postupem se kančí žebra v prvním kroku v konvektomatu předvaří a nasledně ogrilují, tak že nejsou v konečném výsledku vysušená.

Grilovaná kančí žebra  podáváme s chlebem a hořčicí, doplněná sterilovanou okurkou a strouhaným křenem.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting