OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou pečená přes noc v konvektomatu

V konvektomatu pomalu pečená kančí kýta je měkká, nevysušená a prosáklá divokým kořením. Po doplnění brusinkovou omáčkou získáte zážitkové jídlo. 

Nejprve si připravíme mořidlo na naložení kančí kýty

Na cca 2 kg masa potřebujete mořidlo z:

  • 1/2 l vody
  • 1/8 l 8% octu
  • 2 mrkve nakrájené na kolečka
  • 2 petržele nakrájené na kolečka
  • 8 kuliček pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 4 rozpůlené kuličky jalovce
  • 3 lžičky soli

Mořidlo krátce povaříme a necháme zchladit.

Naložíme kančí kýtu do mořidla

Kančí kýtu očistíme, opláchneme a vložíme do hluboké nádoby a zalijeme mořidlem, ve kterém ji necháme odležet 48 hodin (i po 24 hodinách byla ok) v chladničce s teplotou do 4 °C. Vzhledem k množství mořidla se nám většinou nepodaří ponořit kýtu do mořidla celou, tak že je dobré ji občas obrátit.

Nakládání kančí kýty do mořidla

Okořeníme a pečeme přes noc

Kýtu vytáhneme z mořidla na hlubší smaltovaný plech, prošpikujeme ji tenkými proužky voňavé anglické slaniny, vetřeme do ní několik stroužků česneku, osolíme, posypeme drceným sušeným rozmarýnem. Z mořidla vybereme zeleninu a koření, které rozprostřeme na kýtu. Částí mořidla podlijeme kýtu do výšky cca 2 cm.

Příprava kančí kýty na pečení

Přidáme 3 lžíce sádla a pečeme v konvektomatu.

Konvektomat nastavíme:

1. krok - 10 hodin na 80°C a 35% vlhkosti
2. krok - 45 minut (dle tuhosti masa) 140°C bez vlhkosti

V případě, že je maso dostatečně měkké, tak jej ve druhém kroku jen ogrilujeme 10 minut na 210°C.

Během přípravy a hlavně před posledním krokem poléváme výpekem.

Brusinková omáčka ke kančí kýtě

Před druhým krokem pečení vytáhneme z výpeku zeleninu (necháme jen pár kousků na ozdobu) a vybereme z ní koření.

Na pánvičce si na másle osmahneme do sklovata jednu střední cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme zeleninu, trochu výpeku, trochu šťávy z citrónu, trochu červeného vína a lehce zaprášíme hladkou moukou. Vše dusíme do měkka. Přidáme pár lžic brusinkové marmelády a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka, přidáme trochu smetany na zjemnění a doladíme chuť a ještě krátce provaříme na správnou hustotu.

Kančí kýta

 

Kančí kýtu nakrájíme na tenčí plátky a podáváme s chlebem, s knedlíkem nebo bramborem.

 

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.