Hovínka – rumové válečky
Hovínka jsou našim dalším oblíbeným drobným cukrovím, po kterém se jen zapráší... Nejsou vhodné na akce v horkých letních dnech, kdy se čokoláda rychle topí.
Suroviny potřebné na hovínka:
1 balíček piškotů 240 g
1 balíček želé bonbónů 200 g - Ovomia Figaro 1906 - želé s ovocným aromatem
rum podle potřeby - 6 cl - 4 polévkové lžíce
cukr moučka na vál
Na ozdobu:
několik želé bonbónů nakrájených na malé kostičky
Recept na přípravu hovínek:
Do mísy dáme pomleté piškoty. Přes lis na česnek přelisujeme želé bonbóny. Vše dohromady smícháme. Dle vlastního uvážení přidáme rum. Těsto nesmí být ani tuhé ani řídké. Na připravený vál, který máme poprášený moučkovým cukrem, vyklopíme směs z mísy a uděláme si váleček, který rozdělíme na stejné kousky z kterých budeme tvořit malé válečky. Připravené válečky dáme do ledničky. Necháme je odpočívat, než si připravíme čokoládovou polevu. Vytáhneme válečky z ledničky a namáčíme je na vidličce v misce v čokoládové polevě. Na vidličce je necháme trochu odkapat, pokládáme je na pečící papír a doprostřed dáme kousek želé bonbónu. Necháme v chladu ztuhnout. Pak jednotlivé válečky odlepíme od pečicího papíru. Přečnívající čokoládu odkrojíme aby cukrovíčko vypadalo dobře.
Na čokoládovou polevu budeme potřebovat:
100 g čokolády na vaření
15 g ztuženého tuku IVA
Postup přípravy polevy:
Čokoládu na vaření rozlámeme na menší kousky a vložíme ji do misky. K čokoládě přidáme ztužený tuk Iva a v mikrovlnné troubě ji velmi snadno připravíme krátkodobým zahřátím. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce při výkonu 350 W asi 40 sekund. Podíváme se, jak to s ní vypadá, jestli je již dostatečně rozpuštěná. Když není, přidáme dalších pár sekund. Následně vidličkou zamícháme čokoládu s tukem, všechny části se musí dobře spojit. Připravenou směs ihned použijeme. S čokoládovou polevou pracujeme rychle, protože brzy tuhne a musí se znovu nahřívat, aby byla tekutá.
Fotografie rumových válečků
Přidat komentář
Přehled komentářů