OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Hovínka – rumové válečky

Hovínka jsou našim dalším oblíbeným drobným cukrovím, po kterém se jen zapráší... Nejsou vhodné na akce v horkých letních dnech, kdy se čokoláda rychle topí.

Rumové válečky nazývané hovínka.

Suroviny potřebné na hovínka:

1 balíček piškotů
1 balíček bonbónů želé
rum podle potřeby
cukr moučka na vál

Na ozdobu:
pár želé bonbónů

Recept na přípravu hovínek:

Do mísy dáme pomleté piškoty. Přes lis na česnek přelisujeme bonbóny želé. Vše dohromady smícháme. Přidáme k tomu dle vlastního uvážení rum. Těsto nesmí být tuhé, ani řídké. Na připravený vál, který máme poprášený moučkovým cukrem vyklopíme směs z mísy a uděláme si váleček, který rozdělíme na stejné kousky, z kterých budeme tvořit malé válečky. Udělané válečky dáme do ledničky. Necháme je odpočívat, než si připravíme čokoládovou polevu. Vytáhneme hotové válečky z ledničky a namáčíme je na vidličce v misce v čokoládové polevě. Na vidličce je necháme trochu odkapat a pokládáme na pečící papír. Na každý váleček už namočený v rozpuštěné čokoládě, dáme doprostřed kousek želé bonbónu. Necháme ztuhnout. Pak jednotlivé válečky odlepíme od pečicího papíru. Může se stát, že někde přečnívá čokoláda, tak jí odkrojíme, ať cukrovíčko vypadá dobře.

Na čokoládovou polevu budeme potřebovat:

100 g čokolády na vaření
120 g ztuženého tuku nebo másla

Postup přípravy polevy:

Čokoládu na vaření rozlámeme na menší kousky a vložíme ji do menšího kastrůlku, přidáme tuk nebo máslo a ve vařící vodní lázni promícháváme. Pozor si musíme dát na množství horké vody. Nesmí jí být příliš, aby nepřetekla nebo nevystříkla a nespálila nás. Za stálého míchání necháme ve vodní lázni rozehřát čokoládu na vaření, čekáme až se suroviny spojí. Poleva je hotová, jakmile je čokoláda s tukem nebo s máslem dokonale krémovitě promíchaná. Při přípravě polevy můžeme postupovat i jednodušším způsobem. Tuk nebo máslo nejdříve rozehřejeme na mírném ohni, odstavíme z pece a potom rychle vmícháme na jemno nastrouhanou čokoládu. Ihned použijeme. Čokoládou zdobíme hotové válečky. Pracujeme rychle, neboť čokoláda brzy tuhne a musí se znovu nahřívat, aby byla tekutá.

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.