Hospodské slané tyčinky
Upečte si domácí slané tyčinky bez éček kdykoliv na ně budete mít chuť. Podle tohoto receptu na hospodské tyčinky to zvládnete velmi rychle.
Domácí hospodské slané tyčinky
Na slané tyčinky budete potřebovat:
500 g hladké mouky
1 polévkovou lžíci moučkového cukru
1 vrchovatou polévkovou lžíci soli
1/2 polévkové lžíce koření Kotanyi steak - není nutné ale podstatně vylepší chuť
150 ml slunečnicového oleje nebo 150 g rozpuštěného másla
1 kostku droždí 42 g
150 ml vlažné vody
Polohrubou mouku pro případné zahuštění těsta.
Příprava těsta na slané tyčinky
Připravíme si kvásek smícháním kvasnic, lžíce mouky a cukru ve vlažné vodě a počkáme až nám na teplém místě přikrytý nabude.
Kvásek do těsta na domácí tyčinky
Sypké suroviny promícháme přímo v míse robotu, přidáme vzešlý kvásek, olej nebo rozpuštěné máslo a hákem hněteme do vytvoření kompaktního, vláčného těsta které se přestane lepit na stěny mísy. V případě, že je těsto řídké, přisypáváme polohrubou mouku.
Těsto na slané tyčinky vyválíme na pomoučeném válu na obdélník cca 55 x 35 cm (tloušťka plátu těsta cca 4 mm).
Velkým ostrým nožem krájíme 2 cm široké proužky které zkroutíme do spirály a dáme na plech s pečícím papírem.
Tyčinky potřeme vodou, posypeme mákem, kmínem nebo sezamem a necháme 15 minut odležet.
Tyčinky připravené k pečení
Hospodské tyčinky pečeme
ve vyhřáté troubě při teplotě 170 °C cca 20 minut do zlatova. Upečené slané tyčinky nesmí být hnědé, jinak budou nahořklé.
Přidat komentář
Přehled komentářů