Grilované kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Připravte si na grilu méně známé kuřecí řízky v jogurtové marinádě, která zajistí křehkost a šťavnatost masa.

Na 4 kuřecí prsní nebo stehenní řízky budete potřebovat marinádu z:

150 g hustého bílého jogurtu
1 lžíce drceného kmínu
2 lžičky mleté kurkumy
1 lžička mletého chilli

Naklepané kuřecí řízky posolíme, namočíme do marinády a necháme v chladničce minimálně hodinu uležet. Půl hodiny před grilováním vytáhneme řízky z chladničky a necháme temperovat při pokojové teplotě.

Řízky grilujeme na mírném ohni, nejlépe na kameni potřeném sádlem nebo olejem.

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě můžeme samozřejmě připravit i doma na pánvičce - smažíme na sádle s olejem.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting