OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Grilované kuře, kuřecí čtvrtky v konvektomatu

Kuře očistíme od zbytků peří, omyjeme a osušíme. Přebytečnou kůži a konečky křídel odstraníme, protože na nich stejně není žádné maso a jen by se zbytečně připalovaly.

Kuře napícháme injekční stříkačkou slanou vodou (1 dcl vody+ 2 lžičky soli), posypeme jej vevnitř i na povrchu oblíbeným grilovacím kořením, nebo jen kmínem. Pokud koření neobsahuje sůl, tak kuře ještě vevnitř i na povrchu osolíme, dovnitř vložíme kousek másla a zelenou listovou petržel.

Kuře položíme na hlubší plech na záda a vložíme do konvektomatu.

Konvektomat nastavíme:

1. krok - 45 minut s předehřevem na 130°C a 50% vlhkosti
2. krok - 23 minut 215°C + ventilátor na odvětrávání přebytečné páry

Během grilování v posledním kroku občas potřít výpekem, případně dolít na plech trochu vody, pokud by se výpek připaloval.

Tímto postupem se kuře a v prvním kroku v konvektomatu předvaří a nasledně ogriluje, tak že není v konečném výsledku vysušené.

Grilované kuře podáváme s pečivem nebo vařeným bramborem, doplněná sterilovanou okurkou, případně nějakou studenou omáčkou.

Předgrilované kuře k dodělání na ohni

Je vhodné jako rychlé občerstvení na párty, které si připravíte předem tak, že poslední krok vynecháme nebo zkrátíme na 5 minut a před podáváním jen dogrilujeme na ohni, čímž kuře pochytí typickou vůni ohně.

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.