Grilovaná zelenina v konvektomatu
Zeleninu nakrájíme na větší kousky, promícháme v misce s kořením, přidáme olivový olej a znovu dobře promícháme, aby se řádně promastily všechny kousky zeleniny. Aby některá zelenina při grilování příliš nezměkla, je nutné ji rozdělit na tvrdou a měkkou a jednotlivé druhy grilovat rozdílnou dobu. Začínáme tvrdou zeleninou a postupně přidáváme měkkou.
Vhodná tvrdá zelenina:
- mrkev, celer, brambory, květák, žampióny (větší krájíme cca na čtvrtky)
Vhodná měkká zelenina:
- cibule (krájíme na čtvrtky podélně a rozdělíme na jednotlivé lupínky), česnek, lilek, brokolice, paprika, cuketa
Vhodné koření:
- Kotanyi grilovaná zelenina
Konvektomat nastavíme - I. varianta - spíše vařená zelenina:
1. krok - 3 minuty 130°C a 80% vlhkosti
2. krok - 5 minut 210°C + 0% vlhkosti + ventilátor na odvětrávání přebytečné páry
Konvektomat nastavíme - II. varianta - čistě grilovaná zelenina:
7 minut 210°C + 0% vlhkosti, předehřev + ventilátor na odvětrávání přebytečné páry
Grilujeme nejlépe v tenké vrstvě na sítu pod které dáme dolů odkapávací plech. Pokud chceme mít zeleninu se šťávou, dáme v tenké vrstvě na plný plech.
Přidat komentář
Přehled komentářů