Grilovaná zelenina v konvektomatu

Zeleninu nakrájíme na větší kousky, promícháme v misce s kořením, přidáme olivový olej a znovu dobře promícháme, aby se řádně promastily všechny kousky zeleniny. Aby některá zelenina při grilování příliš nezměkla, je nutné ji rozdělit na tvrdou a měkkou a jednotlivé druhy grilovat rozdílnou dobu. Začínáme tvrdou zeleninou a postupně přidáváme měkkou.

Vhodná tvrdá zelenina:

- mrkev, celer, brambory, květák, žampióny (větší krájíme cca na čtvrtky)

Vhodná měkká zelenina:

- cibule (krájíme na čtvrtky podélně a rozdělíme na jednotlivé lupínky), česnek, lilek, brokolice, paprika, cuketa  

Vhodné koření:

- Kotanyi grilovaná zelenina
 

Zelenina připravená na grilování v konvektomatu

 
Konvektomat nastavíme - I. varianta - spíše vařená zelenina:

1. krok - 3 minuty 130°C a 80% vlhkosti
2. krok - 5 minut 210°C + 0% vlhkosti + ventilátor na odvětrávání přebytečné páry

Konvektomat nastavíme - II. varianta - čistě grilovaná zelenina:

7 minut 210°C + 0% vlhkosti, předehřev + ventilátor na odvětrávání přebytečné páry

Grilujeme nejlépe v tenké vrstvě na sítu pod které dáme dolů odkapávací plech. Pokud chceme mít zeleninu se šťávou, dáme v tenké vrstvě na plný plech.

 

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting